tisdag 25 maj 2010

Mind the gap...

En månad har gått, kanske dags att uppdatera, även om jag också mest går och väntar på avresa. Just nu i Umeå hos mor och far. Här läste jag överraskad "Azerbajdzjan" i en rubrik i Västerbottens Kuriren i morse, vilket inte hör till vanligheterna. Visade sig att oppositionsrådet i Umeå kommun, Britt-Marie Lövgren, befinner sig i Baku på konferens med Europarådet, där jämställdhetsministrarna diskuterar "the gap between de jure and de facto gender equality” (Lövgren är representant för alla kommuner i Europa typ, om vän av ordning undrar vad en kommunpolitiker gör där) .

Konferensen är visst ingenting att tala om i svensk media, jag undrar om Nyamko Sabuni är där? Roligt att mötet tar plats i Baku i alla fall. Det kan kanske bidra till att påminna om frågorna i Azerbajdzjan, där det verkar vara mer regel än undantag att se mellan fingrarna, inte minst vad gäller lagstiftningen på jämställdhetsområdet. Väntar med spänning på Lövgrens och de andras rapporter. Vad ska man göra, vad ska vi göra...?

A politician from my hometown is in Baku this week, on a conference with Council of Europe on gender equality, and how to bridge the gap between laws and practice. Something worth to discuss both in Umeå and Azerbaijan I think.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar