lördag 9 oktober 2010

Resdagbok, snabbversion.

Snabb uppdatering för att hinna ikapp: Efter några dagar i Tbilisi åkte vi till Zugdidi där vi mötte upp Klara, och vidare till vackra Svaneti. Vi bodde på ett mysigt homestay i Mestia och försökte vandra uppför ett berg, men nöjde oss halvvägs (bestiga berg för sakens skull är fånigt, säger vi). Det var ju nog så vackert.





Efter en sväng till Zugdidi åkte vi alla tre till Tbilisi igen, jobbade lite mer från KtK:s kontor, och hälsade på Women's Political Resource Center och Women's Information Center, två grymma organisationer. Förhoppningsvis får Klara flytta sin praktik till den sistnämnda. Tbilisi bjöd annars på gott vin, mer khinkali och khachapuri och nya vänner.

Jag och Karolin lämnade sedan vackra Georgien mitt i natten, och tog flyget till Istanbul. Där hade vi nöjet att få delta på Helsinki Citizens Assemblys seminarium, SIDU (Seminar on Intercultural Dialogue and Understanding, typ), med temat multikulturalism, demokrati och Europas gränser. Det var fantastiskt trevligt, lite för lyxigt och väldigt intressant. Och vi konstaterade att det var märkbart skönt att bli sedd som en person, mer än som utländsk tjej. Och att leva i en liten bubbla med mer eller mindre likasinnade för ett tag, var ett välbehövligt andningshål.



Vår lilla (ut)flykt från Azerbajdzjan slutade med en semestervecka med Elin och lite andra nyfunna vänner, regn, regn och raki.

Nu är jag tillbaka i Baku. Och det är också ganska trevligt. Det är ju här vi ska vara. Man får slåss lite mer för att höras bara. Fullspäckat program i veckan, med Kvinna till Kvinnas generalsekretare Lena Ag på besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar