tisdag 3 augusti 2010

Girl group method combating human trafficking

Jag försöker, allt mer desperat känns det som i värmen, hålla inspirationen upp trots vår tillfälliga brist på kontor och kontakt med handledarna. Känner mig som en frilansande praktikant, på dyra caféer med trådlöst internet, och många skickade mail som väntar på svar... Men det här peppar upp lite:

Yuva har tidigare samarbetat med Ålands Fredsinstitut, med projektet Living Bridges, då azeriska, armeniska och finska och svenska tjejer möttes en vecka på Åland, för att prata fred, konflikt och jämlikhet utifrån åländska och kaukasiska erfarenheter. (Ett projekt planerat av tidigare praktikanten Karin Johansson). Det visade sig att Ålands Fredsinstitut också arbetar för fullt med ett anti-trafficking projekt i Östersjöområdet, och bland annat har startat ett 20-tal tjejgrupper i Lituaen, Vitryssland och Kaliningrad. 2010 ska tjejgruppsmetoden fortsätta spridas i Lettland, och några killgrupper har också startats i Litauen.

Efter att ha läst nedslående rapporter om ökande trafficking i Azerbajdzjan är jag övertygad om att behovet är lika stort här. Fucking könsmaktsordning, liksom. Ta till alla vapen! (det här har dessutom visat sig vara effektivt) Hm, fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar