fredag 20 augusti 2010

Who visits Baku..?.

Som sagt, inte många turister besöker Azerbajdzjan, och de som gör det ägnar sällan mer än någon dag åt huvudstaden. Däremot är Baku det självklara stoppet för alla som inte vill kalla sig turister - backpackers, cyklister, liftare och motorcyklister på väg mot Centralasien och jorden runt. På Vidadi küc ryms de flesta, om inte annat på taket! Efter kanadensaren Dave har vi haft en drös killar (ja, bara killar) på besök, på det ena äventyret mer storslaget än det andra. Antingen väntar de på färjan till Kazakhstan eller Turkmenistan - som inte har någon tidtabell, eller så åker de vidare ned mot Iran. Ibland går de en på nerverna, som när de lånar boken man håller på att läsa eller försöker sno med sig en kopp, men oftast är det ett nöje att få träffa nya människor, om än bara för en kort period.

I torsdags åkte Randall och Andrew vidare efter en hel veckas tältande på vårt tak, vilket känns väldigt sorgligt. Inte bara för att de bjöd på alldeles för mycket mat och städade vårt kök (!), utan för att de värmde upp hela lägenheten. Det kändes att de var ute på mission mer än äventyr. Sedan april 2009 cyklar de jorden runt, och samlar in pengar till ett barnhem i Indien. Vi, inklusive katterna, saknar dem redan, men det känns bra att de får laga pannkaka åt fler på vägen. De har en fräsig hemsida som berättar mer:



So few tourists, but so many crazy people going through Azerbaijan with greater things in mind. We get to meet many of them, when they take the opportunity to crash in our apartment (or on the roof). These guys were out on a mission more than adventure, which made it a pleasure to host them for one week. Good luck with your biking and future work in India!

1 kommentar: